Selecteer een pagina

Rondlopen met reclame vind ik stom. Als er op een trui heel groot de naam staat van wie hem heeft gemaakt dan koop ik die trui liever niet. Rondlopen met reclame voor iets minder voor de hand liggends vind ik juist wél leuk. Daartoe koop ik dan als ik ergens ben een exemplaar. Zo zou je me tegen kunnen komen terwijl ik per T-shirt het Drents heideschaap of het Traktormuseum Bodensee een warm hart toe draag. Inmiddels heb ik  -ergens heen gaan/iets doen is ook zo’n gedoe- een aardige collectie opgebouwd van promotie- en bedrijfskleding van plaatsen waar ik niet was en dingen die ik niet deed. Een overzicht:

 

1 Type kledingstuk: T-shirt. Wit met zwarte letters
Tekst: Rochefort 14-21 ● 08 ● 1998 50 48-98.
Tekening: een 2CV met een kroon op het dak.

Toen de eendauto vijftig jaar bestond, is er door de Belgische 2PK Dyane Club een kampeerweek georganiseerd met spelletjes, kampvuur, vlooienmarkten en dansavonden om dit heuglijke feit luister bij te zetten. Ik heb met mensen gesproken die erbij waren. Ze wisten er niet meer over te herinneren dan dat het erg geslaagd was. Mijn eigen beperkte ervaring met eendautobijeenkomsten leert dat er alcohol in het spel moet zijn geweest.

 

2 Type kledingstuk: T-shirt. Wit met grote groene letters.
Tekst: Wiesencamping Marhof Faaker See

Een Wiesencamping is een campingweide. De mensen van Marhof vermelden meerdere keren dat de camping van gras is. Meerdere keren. Zou je in Oostenrijks dan ook campings tegen kunnen komen met een ondergrond van vers gegoten asfalt? Ik hoop dat ik er ooit kom en dat er dan een alpenmarmot bij me in de tent komt liggen.

 

3 Type kledingstuk: T-shirt, roze met paarse letters.
Tekst: (voorkant) HARGEN the PLACE to be. Catamaranclub 7.2 (mouw) Hargen aan Zee. Sail Hargen 2009 (mouw) Free D-Sign Reclame & beletteringen. (rug) Jongejan & Partners Accountants – Fiscalisten – Adviseurs.
Tekening: een gestileerde catamaran.

Hargen aan Zee ligt vlak bij Schoorl. Hargen aan Sail duurt drie dagen en wordt iedere drie jaar georganiseerd. Het belangrijkste sportevenement is een grote Catamaranrace. In 2009 was Van Dik Hout de headliner voor het muziekdeel.

 

4 Type kledingstuk: T-shirt, oranje met blauwe letters
Tekst: (voorkant en rug) Comolakeboats.it Rent and Services
Tekening: (rug) twee zeilen.

Voor 200 euro huur je vier uur een H-22 met instructeur erbij bij ze. Dat zijn zeilbootjes van een redelijk formaat zonder noemenswaardige achterkant. Gelukkig hebben ze ook motorboten en een taxiservice. Brengen ze je naar de overkant. Kun je eens ergens anders espresso’s of prosecco’s hakken.

 

5 Type kledingstuk: Hoodie met rits, grijs met zestien blauwe letters en een oranje.
Tekst: (borstzak) Schouwburg Almere, Oranje A met blauw tilde erboven als logo.

De schouwburg als zodanig blijkt ter ziele. Er is een doorverwijzing naar een schreeuwend hip fenomeen dat KAF heet. Kultuurlinie Almere Flevoland. Met naast het theater ook excursies, architectuur en een academie. Zwaaien naar de olifanten naast de A6 zit niet in het activiteitenpakket. Dit kledingstuk is als weestrui in andermans auto liefdevol door mij opgenomen. De redder wilde de trui wel, maar de trui was hem te klein.

 

6 Type kledingstuk: Hoodie met rits, zwart met witte letters.
Tekst: (voorkant) DERAILED (rug) SIDETRACKED…

Deze trui hoort bij een film. Dat weet ik omdat in het wasmerk ©2005 Miramax Film Corp. staat. De film is een thriller met Jennifer Aniston in de hoofdrol. Het enige waar ik benieuwd naar ben is of er toch stiekem treinen in voorkomen.

 

7 Type kledingstuk: T-shirt, blauw met zwarte letters
Tekst: (voorkant) Jawamu Tours & Safaris stukje niet meer leesbaar, ongeveer 6 letters lang African Safaris, (rug) www.jawamusafaris.com
Tekening: Een rond logo met daarin een jaguar, een flamingo een neushoorn, samen poserend voor de Kilimanjaro.

Subtiel zijn ze niet, wel duidelijk, hun motto: “TO MAKE SURE EVERYBODY DREAMS COME TRUE AND OFFER HIGH QUALITY AND TRUSTED SERVICES TO THE CLIENTS WITH JAWAMU TOURS AND SAFARIS IN ALL TYPES OF THEIR SAFARIS.”

 

8 Type kledingstuk: Poloshirt, zwart met witte, zilveren en rode letters.
Tekst: (voorkant) vanderLOO party & business events, (rug) vanderLOO CREW
Tekening: (beide zijden) Logo van een vrouwtje dat op de maan zit en iets naar beneden gooit.

Deze heb ik vanwege dat ze mijn naam hebben. Of ik die van hen. Ik heb ook nog een handdoek van ze. Een witte. Ik heb niet kunnen vinden wat het logo nou precies is. Strooit ze dromen? Confetti?

 

Tot nu toe heb ik alleen op het vanderLoo T-shirt en de Schouwburg Almere trui reacties gekregen. Ik hoop van harte dat ik binnenkort eens iemand  ontmoet die ook zo’n een fijne safari beleefde bij Jawamu.