Selecteer een pagina

Dingen waar de kat graag mee speelt

  1. Uitgedroogde olijven. Graag van die grote groene met pit om zo lang mogelijk de stevigheid te behouden. Door hun vorm rollen olijven in een onvoorspelbare lijn.
  2. Tampons. Hier is geen voorkeur geconstateerd voor diverse formaten of merken. Er is ook geen verschil in gewildheid bemerkt tussen exemplaren die uit voorraad zijn gestolen of die door de bazin na een wasbeurt uit een broekzak op de grond zijn achtergelaten. Gebruikte tampons zijn niet opgenomen in de test.
  3. Wattenstaafjes. Hier blijkt helaas wel een voorkeur voor gebruikte te zijn ontstaan. Ongebruikte staan op een onbereikbaar moeilijke plek.
  4. Pluggen. Deze kunnen na gebruik bewaard worden tussen de vloer en de muur waar de plint los is geraakt.
  5. De golfbal. Minder populair omdat de zwaarte van het object hier een rol speelt. Maakt een diep zoemend geluid op de houten vloer. Daarom het minst geliefd bij het mens.

Alle andere dingen waar katten mee zouden moeten of kunnen spelen worden niet gewaardeerd. Er gaat heus een verveelde uithaal naar die muis op een touwtje nadat die drie keer de snorharen heeft aangetikt, maar niet van harte. Laat staan die lasertjes (gewoon je horloge op een zonnige dag) waarmee men in je bek kan schijnen. Natuurlijk had ik deze bevindingen willen staven, ik kan alleen de aaibaarheidsfactor zo snel niet vinden.