Selecteer een pagina

Ik was met mijn vriend op vakantie naar Polen. De belangrijkste reden daarvoor was de reden dat een van ons tweeën, ik zeg niet wie, perse super graag naar de wereldmeeting voor Eendauto’s wilde. Dat bleek best een groot gebeuren, op een heel groot grasveld wat stiekem het halve lokale (hobby) vliegveld was. Je mocht elke dag naar auto’s kijken en ’s avonds was er eerst een bandje en dan een dj. Ik krijg er meteen weer zin in halve liters bier van.

Op een van de laatste dagen van het festijn mochten we met alle auto’s naar het dorp. (Dat was uiteraard gewoon een goed georganiseerde kneitertoerische binnenstad van een middelgrote Poolse universiteitsstad, maar dat bekt minder lekker en het gevoel is hetzelfde.) Na lang opstellen, wachten, accu’s leeg toeteren vertrok een stoet van zo’n vijfhonderd ? (glad vergeten, veel in ieder geval) pruttelende eenden, dyanes en amis naar de uitvalsweg. Al op het eerste stuk stonden er enthousiastelingen te zwaaien.

Er was slechts een enkeling die aan de commerciële mogelijkheden van zulks een parade had gedacht. Net het bos uit, bij de eerste van vele nog te volgen rotondes stond een lief blond Pools meisje met flyers. Iedereen nam er een. Ik ook. We zeiden nog, slim, kijken bij welke pizzeria straks tweehonderd mensen staan voor die vijfentwintig procent korting.

Het bleek reclame voor kattenbakgruis. Niet zomaar, nee, gepatenteerd. En vast heel fijn, want de kat die uit moet beelden hoe fijn het is, ligt op een strandstoel aan de branding te genieten. Hij heeft een zonnebril op, een zwembroek aan en als nodig kan hij nog een hoed op.

Nou is mijn inschatting dat op een zandstrand de gemiddelde kat niet ver zal zoeken om een plek te vinden om zich te ontlasten. Maar los daarvan, waarom zou dit bedrijf denken dat al die bezoekers een beetje in Polen kattenbakgruis gaan kopen? We kwamen er niet uit, gelukkig werden we snel afgeleid door nieuwe zwaaiende mensen, wildgebarende agenten dat we door moesten rijden en de enorme oliewalm die uit de HY-bus voor ons kwam.

Vandaag kwam ik bij mijn opruimpogingen de flyer weer tegen en zag ik er nieuwe dingen op. We waren wel degelijk de doelgroep. Het blijkt een compacte doos met gruis erin. Je haalt er de bovenkant af, die kun je vouwen tot een poepschepje. Dan schuif je de doos uit, zodat er ook een kat tussen past. Het is een gepatenteerde bak voor op vakantie.

Jammer dat we de kat nou net thuis hadden gelaten.

kattentoiletreclame