Ze las het recept. ‘Laat de olie op temperatuur komen, voeg de fijngesnipperde uien toe, sudder gedurende vijf minuten tot deze mooi glazig zijn.’ Ze keek om zich heen om de vorderingen van de concurrentie te peilen. In een ooghoek zag ze een gevallen pak bloem, achter haar rook ze iets verbranden. ‘Voeg het eigeel toe aan het mengsel, let erop dat het voldoende is afgekoeld.’ Ze vlocht alvast het matje van bieslook en serranoham wat bovenop de quiche moest komen als afmaker. ‘Bak gedurende 40 minuten op een temperatuur van 180 graden.’ Net voor het in de oven zetten van haar taart kwam hetzelfde unheimische gevoel als vorige week naar boven. Waarom deed ze eigenlijk nog mee? Ja, in eerste instantie om op televisie komen, dat klopte, maar het was vies tegengevallen deze afgelopen weken. De geveinsde aardigheden, hoe de opdrachten steeds vreemder werden. Zodra de camera stopte werden alle baksels beschimpt en wie er zou winnen was uiteraard al bekend. Deze week was haar laatste week, ze zouden haar vlechtwerk origineel vinden, maar textuur en smaak niet complementair, ze zou bedankt worden en de schort mogen houden. Ze keek nog één keer rond, voegde de arsenicum toe en schoof de taart in de oven.
Archieven
- maart 2023
- juli 2019
- mei 2019
- januari 2019
- december 2018
- augustus 2018
- april 2018
- maart 2018
- februari 2018
- november 2017
- augustus 2017
- juli 2017
- juni 2017
- mei 2017
- april 2017
- maart 2017
- februari 2017
- januari 2017
- december 2016
- november 2016
- oktober 2016
- september 2016
- augustus 2016
- juni 2016
- mei 2016
- april 2016
- maart 2016
- februari 2016
- januari 2016
- december 2015
- november 2015
- oktober 2015
- september 2015