Selecteer een pagina

*Nieuw: met aanvulling, dank aan de oplettende lezer*

Ik deed mee aan Steptember. In Steptember ga je de uitdaging aan om elke dag tienduizend stappen te zetten. Dit doe je natuurlijk met je team, om elkaar extra te motiveren. Je vraagt meteen aandacht voor mensen met cerebrale parese, voor hen is geen enkele stap vanzelfsprekend. Zo iets was ongeveer hun slogan. Geen team, dat was me teveel gedoe, maar ik gunde ze best wat geld want ze leken me een prima goed doel en ik wilde een stappenteller hebben. Braaf zette ik de eerste dagen ruim genoeg stappen. Dat was ook niet moeilijk want ik was naar een festival op een eiland waar de festiviteiten ruim verspreid lagen. Ik probeerde daarna mijn stappen in te voeren op de Steptembersite. Ik werd er begroet door een lachende berg vol levenspaden en andere wijsheden en inmiddels weet ik allang niet meer waar de stappenteller ligt. Ik vermoed in de wasmand.

Toch bleek het inspirerend. Je leven in thema’s ordelijk per maand ingedeeld. Voor aankomend jaar heb ik de volgende themamaanden staan.

Panuari: Een maand speciaal voor de panfluit. Een ondergewaardeerd instrument waarmee u ieder deuntje wat u mooi vind kunt omzetten in gevoelige Zuid-Amerikaanse sferen.

Webruari: Keuze uit spinnen en surfen. Het surfen op de computer want het is veel te koud in de winter om op een board te staan. Tenzij je natuurlijk in Nieuw-Zeeland woont. Of Australië.

Kaart: Klaverjassen, bridge, canasta, hartenjagen, jokeren, pokeren, eenentwintigen, pesten en toepen.

Vlapril: De maand van het Oer-Hollandse Toetje.

Imei: International Mobile Equipment Identity. Er is weinig aandacht voor 15-cijferige codes.

Hunnie: Aandacht voor anderen in het algemeen. Liefst op afstand: Mensen kijken, Roddelen.

Pulli: Het thema deze maand is Duitse truien. Als ze alleen vroeger van een Duitser zijn geweest telt ook.

Mauwgustus: Haal een kat uit het asiel. Of breng er éen naar toe. Leer je hond eens wat bij.

Beptember: Praten. Babbelen. Spreken. Zeggen. Vertellen. Beweren. Uitkramen.

Woktober; Bezoek eens uw plaatselijke Chinese Horeca. Goede namen als Tong Auh verdienen de voorkeur.

Lovember: Complimentjes maken. Liefhebben, zoetsappigheid. Trek er een trui bij aan die een Duitser in Puli voor je breide.

Desember: De maand van de spontane gisting. En moederdeeg. Brr.

 

Ik denk dat ik vanavond in de kroeg alvast aan Beptember begin.