Selecteer een pagina

Mijn vriend kocht een platenspeler en nu kan ik dus geen kringloopwinkel door zonder in de bakken met vinyl te kijken. Ik heb al geleerd waar je op de interwebs de waarde van je platen kunt vinden en alles. Op James Last en Berdien Stenberg zal je niet binnenlopen. Eigenlijk op niets in de kringloop want ook daar werken mensen die kunnen googelen.

Enfin. Eigenlijk koop ik  dus alles op hoe mooi ik de hoes vind. Zo heb ik hem van de week kunnen verblijden met Windsurfing van de Surfers. er staat een mooie foto op van een verzameling vrolijke jonge mensen in hele hippe kleren (early eighties, kleurige lycra) op state-of-the-art surfplanken (schuurdeuren). En al zingen ze over de Cadillac van daddy lenen, en sun en fun, het water is overduidelijk een Fries Meer en de effen grijze wolken hangen tot aan de mast.

Ik hoopte dat ze deze onhandige natte setting ook gebruikt zouden hebben voor de videoclip dus ik ging op zoek. Helaas staan ze daar gewoon met zijn allen in een studiootje. Drie dames in olijfgroene turnpakjes en voor de heren hadden ze helaas maar twee matchende overhemden gevonden. Wel hele mooie, ik zou ze typeren als een mix tussen ABBA en Adriaan.

Ze stonden allemaal gezellig te swingen met als beste move een wat suggestieve golfbeweging. Ergens in het refrein spelden de dames een woord. Ik moest een paar keer terug klikken om te horen wélk, en terwijl ik dat deed dacht ik:´Wat komt die ene me toch bekend voor.´ Bleek ze een Dolly Dot te zijn.

Als volgende nummer had YouTube ´Upside Down´ van Vanessa voor me. Dat juweel wordt deels in het Frans gezongen, deels in het Engels, de overgang daartussen vinden valt nog niet mee. Net als Connie dr spaghettibandjes in de sportschool. Gelukkig gaat ze niet ondersteboven in de clip. Mocht ik hem tegenkomen op een volgende strooptocht, dan mag ie mee.

 

Vraag 1 Welk woord wordt er gespeld?

Vraag 2 Welke Dolly Dot was het?