Selecteer een pagina

Dit weekend belandde ik bij koffietent ‘Kek’. Gewone koffie is een Americano en de muren zijn slechts deels gestuukt omdat dat sfeerverhogend werkt. Je kunt er smoothies krijgen met toegevoegde healthkicks van gojibes of chiazaad. ‘Kek’ zit er al een paar jaar en is onverminderd populair.

Ik was er nog nooit geweest, ik ben nogal bevooroordeeld tegen hippe plekken met frisse jonge mensen. Misschien is het jaloezie, misschien ben ik gewoon niet gevoelig voor quasi-steampunk gloeilampen boven mijn hoofd. Bovendien zit het er altijd stampensvol.

En dan weet je dat het tóch goed moet zijn. Niemand is zo naïef of trendgevoelig om ergens alleen om het imago te blijven komen, toch? Dan moeten de taartjes eetbaar zijn en de akoestiek kind-bestendig. Op de menukaart leggen ze met behulp van een woordenboektekst* uit wat ‘kek’ betekent. Blijkbaar weet hun ge-target-e doelgroep dat niet?

De bediening had niet eens allemáal een knot, was snel en vriendelijk, de thee was vers, de stoel zat lekker.

Volgende keer durf ik misschien de ‘Koffie & Zo’ in. Daar staat een lowriderbike buiten.

* Ik zocht ‘kek’ op in mijn Kramers woordenboek uit 1987 en daar stond het niet in! Woorden.org geeft (van kleding) met een vlotte, jeugdige uitstraling.